Еволюція інтернет-покупця і перспективи онлайн

Еволюція інтернет-покупця і перспективи онлайн

Навіщо потрібен портрет клієнта?

Якісне опрацювання портрета покупця є цінною і ефективної інвестицією в розвиток бізнесу. Саме цей інструмент допоможе вам безпосередньо побудувати відносини з вашим клієнтом. При створенні портрету потрібно відштовхуватися від продукту, проблем і завдань, які він вирішує. Це те, від чого на 99% залежать ваші продажі.

Портрет вашого типового клієнта повинен містити інформацію про:

  • Сімейний стан, наявність дітей,
  • Їх освіту,
  • Рід занять,
  • Їх віці,
  • поле,
  • місцезнаходження,
  • Том чого бояться,
  • Том що вони люблять.

При такому дослідженні ви можете повністю зрозуміти, яким людям потрібні ваші рішення. Вам може допомогти клієнтська розсилка з голосуваннями, тестами, анкетами, також дзвінки до тих, хто вже купував ваші послуги і залишився задоволений. Перераховані вище можливості - це тільки частина з того, що можна зробити, маючи на руках психологічний портрет клієнта. Аналіз реальних клієнтів дає можливість зрозуміти з ким краще і вигідніше всього співпрацювати.

 

2018 ий рік відзначився підйомом активності клієнтів інтернет-магазинів. Українці купили онлайн послуг і товарів на суму 65 млрд грн.
Інтернет-шопери розподілилися по Україні таким чином:



 

Кількість користувачів інтернету України в 2018 році перевищило позначку 20,5 млн осіб, що на 5% (1 млн) більше в порівнянні з періодом минулого року. В Україні 34% оформляють покупки онлайн, практично кожен третій.

 

 

За результатами дослідження, був зібраний образ середньостатистичного українця-покупця - вік 26-35 років, 46% виховують дітей, 53% - жінки, у 69% дохід не нижче середнього, у 75% є робота.

 

Покупці в Україні найчастіше купують одяг, побутову техніку, косметику, іграшки, електроніку, ліки, продукти харчування. Найрідше набувають транспорт, нерухомість, оскільки це одні з найдорожчих товарів. Українці витрачають на хобі і відпочинок приблизно стільки, скільки на покупку електроніки.

 

Варто звернути увагу на пристрої з яких купують товар: за допомогою ноутбуків, стаціонарних комп'ютерів - 50%, 44% роблять покупки зі смартфонів, 11% вважають за краще планшет. Зростає тенденція до використання мобільних пристроїв замість ПК. Фахівці кажуть, в 2020 році покупки зі смартфонів досягнуть рекордного рівня використання.

Серед тих, хто здійснював покупки через планшет і телефон, 50% робили це в спеціальному додатку.

 

Вибір конкретного сайту залежить від вартості, споживачі звертають на низьку ціну, хороший досвід з цим сервісом, наявність бажаного товару.

 

 

Пріоритетний спосіб оплати -карта на сайті, так роблять 36% українців, готівковий спосіб воліють 23% покупців. 14% перераховують оплату на картку продавця, теж 14% вважають за краще накладений платіж.

Споживачі відзначили, що причини, за які перешкоджають оплаті:

 

Небажання платити наперед - 45%,

Відсутність функції оплати на сайті - 25%,

Небезпека платежів в інтернеті - 10%,

Вище вартість, великі комісії у банків - 9%,

Всього 1% респондентів відзначили, що не вміють платити онлайн.

 

Підведемо підсумки

Не намагайтеся продати ваш товар всім і кожному. Так ви можете залишитися ні з чим. Не полінуйтеся і вкладетеся в складання детального психологічного портрета свого покупця! Тільки знаючи бажання і потреби покупця, його можливості, ви легко збільшите результати маркетингових кампаній. Залучайте нових клієнтів і отримуйте прибуток!

Сподобався проєкт?зв’яжіться з нами
Маєте ідею проєкту?
Заповніть форму
наш менеджер зв’яжеться з вами найближчим часом