Почніть з головного. 4 ради про те, як написати головну сторінку сайту

Почніть з головного. 4 ради про те, як написати головну сторінку сайту

За статистикою, на головну сторінку доводиться до половини загальної кількості переглядів сторінок сайту, а середній час, проведений на ній, не перевищує 59 секунд. Це означає, що у вас є менше хвилини, щоб переконати людину, яка зайшла на ваш сайт вперше, що сайт варто його часу. Домашня сторінка сайту - ваш головний шанс змусити користувачів залишитися на вашому сайті і дізнатися більше про вашу компанію, товари і послуги. Вам потрібно створити досить ефективну і вовлекающую домашню сторінку, щоб гість не втік, а став клієнтом.

 

Незалежно від того, скільки сторінок має ваш сайт, ловите кілька простих порад про те, як написати стартову сторінку.

 

1. Використовуйте заголовок вашої головної сторінки, щоб повідомити про те, що пропонує ваш сайт

 

Це один з ключових рад, який можна назвати правилом. Коли відвідувачі приходять на ваш сайт вперше, вони переслідують якусь мету, бажаючи знайти щось в Інтернеті.

 

Завдання заголовка - швидко і чітко донести основну цінність вашого сайту. Іншими словами, ви повинні повідомити людям, що представляє і що пропонує ваш сайт і чому він краще, ніж сайти конкурентів, що пропонують аналогічні продукти або послуги. Довжина такого повідомлення - не більше 6-12 слів.

 

 

2. Використовуйте невеликий вступний текст, щоб уточнити і розширити головний меседж

 

Чи не кожне ціннісне пропозицію може бути передано повністю в десяти (або менше) словах.

Якщо ваша компанія, яка пропонує кілька різних категорій продуктів або послуг, краще зробити свій заголовок простим, а потім використовувати невеликий вступний текст, щоб розширити своє повідомлення.

Помістіть цей текст прямо під заголовком, щоб природним чином перейти від одного до іншого. Не змушуйте своїх читачів шукати це уточнення в перші секунди перебування на сайті.

 

Складіть кілька варіантів заголовків і уточнень, попрацюйте над дизайном, протестуйте їх.

При цьому пам'ятайте про шляхи очей ваших читачів. Якщо ви хочете, щоб хтось прочитав блок тексту відразу після прочитання вашого заголовка, помістіть його в той же стовпець з однаковими полями.

 

3. Допоможіть відвідувачам знайти те, що вони шукають

 

Якщо у вас не монопродуктового компанія, вам доведеться «допомагати» людям знаходити сторінки другого рівня, які найкраще відповідають тому, що вони шукали.

Проаналізуйте відвідуваність сторінок сайту і переходи на сторінки. Якщо 80% ваших відвідувачів в кінцевому підсумку переходять тільки на три або чотири сторінки другого рівня, зробіть посилання на ці сторінки легкими для пошуку на домашній сторінці.

Тут головне - не переборщити. У нашій практиці ми бачили багато домашніх сторінок, перевантажених занадто великою кількістю посилань.

Для доступу до всіх областей вашого сайту повинні використовуватися навігаційні посилання (тобто меню), на головну в деяких випадках варто винести тільки ті прямі посилання, які найкраще відповідають потребам більшості ваших відвідувачів.

Якщо визначити такі важко - задумайтеся, можливо варто попрацювати над поліпшенням структури і юзабіліті сайту в цілому.

 

4. Вашим відвідувачам повинно бути комфортно на вашому сайті, розташуйте до себе

 

Можливо, ця порада здасться вам незрозумілим, «не з тієї опери», але це не так. Коли відвідувачі приходять на ваш сайт в перший раз, вони, як правило, будуть ставитися до вас з настороженістю і / або недовірою. Якщо звичайно ви не є відомим брендом або до вас не прийшли за порадою друзів.

Тому ваші гості захочуть отримати підтвердження, що вам можна довіряти і ви дійсно можете дати їм те, що вони шукають.

 

Основним фактором стартового довіри в контексті цієї статті буде тон вашого заголовка і іншого тексту на сторінці. Пишіть просто, чітко і чесно. Зробіть свою сторінку і свій текст корисними, не перевантажуйте стартову сторінку контентом. Красиво зустріньте вашого гостя і проводите його до того, що він чекає.

 

Головна сторінка рідко є сторінкою продажів. Продаж, як правило, буде проходити на другому або третьому рівнях, тому уникайте ажіотажного контенту на головній - це може зіграти проти вас.

 

У висновку відзначимо, що іноді висловити все, що потрібно одним або кількома реченнями нелегко. Але ви повинні постаратися чітко сформулювати своє унікальна торгова пропозиція (УТП), не обтяжуючи гостя зайвою інформацією зі старту. Пам'ятайте, що ми живемо в епоху втоми і дратівливості від інформаційного шуму і спаму.

 

Повідомте свою цінність швидко і чітко. Вивчайте свого споживача і дайте йому те, що він шукав.

 

 

 

Сподобався проєкт?зв’яжіться з нами
Маєте ідею проєкту?
Заповніть форму
наш менеджер зв’яжеться з вами найближчим часом